Regler for mail på inder.net

Nu er det ikke fordi det hele skal gå op i rent pedanteri, men som bruger af mail service på inder.net er der nogle ting du skal vide, og nogle (få) regler du skal overholdes:

Ting du skal vide:

 1. Visse informationer (bl.a. afsender, modtager, størrelse m.v.) bliver logget for alle mails der bliver sendt og modtaget af inder.nets mailervere.
  Disse logfiler bliver gemt i henholdsvis 4 uger og 1 år for ud- og indgående mails. Jeg kigger som regel logfilen for indgående mail igennem daglig, primært for at kunne opdatere mine spam-blokeringslister.
 2. Oplysninger om porte og opsætning af mailprogrammer. Mail via webmail.
 3. Hvis du er interesseret, er her lidt flere tekniske detaljer om serverne.
 4. Mail fra en række servere bliver afvist.
  Her er der tale for 3 kategorier af servere:
  1. Servere der er på blokeringslister for åbne relays
  2. Servere som tidligere har sendt spam til brugere på inder.net
  3. samt servere, som jeg betragter som en stor risiko for spam.
  Endvidere, så bliver mails, der ud fra deres indhold ser ud til at være spam markeret som sådan, og sorteret over i en separat folder (Trash)
  Det kan godt ses som en form for censur, men det er hvad jeg føler jeg er nødt til at gøre, for at holde serveren nogenlunde fri for spam.

  Jeg går stærkt ind for folks ret til privatliv, så derfor:

 5. I principet er jeg i stand til at læse al mail, som brugere på inder.net modtager, men det gør jeg naturligvis ikke.
 6. Oplysninger om hvem, der har mail konti på inder.net bliver ikke oplyst til nogen, som jeg ikke kender, med mindre politiet tropper op med en stævning.
 7. Det samme gælder selvfølgelig for oplysninger fra mailserverens logfiler.
 8. Og sidst men ikke mindst: jeg bestemmer over disse servere, og driver dem primært for min egen skyld. Jeg forbeholder mig derfor retten til at foretage ændringer, som jeg nu mener det er bedst.

Regler du skal overholde:

 1. Du skal bruge et "godt" password til din konto (mindst 8 tegn, store og små bogstaver, tal og specialtegn ($!"#% osv)).
 2. Du skal ikke sende spam eller kædebreve fra din konto.
 3. Du skal ikke modtage kæmpestore mails (alt, der er mere end et par megabytes betragter jeg som kæmpestort, i denne sammenhæng).
 4. Du må gerne rydde op i din indbakke en gang i mellem. Jo større din indbakke er, jo længere tid tager det at indlæse den, når mailserveren skal gøre noget ved den, og dermed virker mailserveren langsommere for dig og de andre brugere. Du kan flytte mails du vil gemme over i andre foldere.

Det skulle vist være til at forstå .


Valid XHTML! Valid CSS! No Software Patents
Senest opdateret: tirsdag 08-09-2009 af Mads Peter Bach